Україна і світ

Недбале ставлення на 140 млн гривень — підозра колишньому командиру

Повідомлено про підозру колишнім командиру військової частини та директорці товариства з обмеженою відповідальністю, дії яких спричинили збитки майже на 140 млн грн.

Про це повідомила 20 вересня спецпрокуратура Східного регіону.

Екскомандиру інкриміновано недбале ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України), ексдиректорці ТОВ – шахрайство (ч. 5 ст. 190 КК України).

За даними слідства, з січня по березень 2023 року підозрювані, використовуючи своє службове становище, з корисливих мотивів діяли для незаконного збагачення товариства за рахунок бюджетних коштів.

Підозрювана поставила військове обмундирування, що не відповідало вимогам технічних специфікацій, характеристикам та унеможливлювало його використання.

Командир частини, недбало поставившись до виконання своїх службових обов’язків, прийняв цей товар за видатковими накладними.

Під час обшуків виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі $20,7 тисячі, 7100 євро, 231 тис. грн, мобільні телефони, записні книжки й документацію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, на Львівщині затримали командира взводу матеріального забезпечення, який торгував державним паливом.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-20 14:33:49