Україна і світ

Шойгу прибув до Ірану через кілька днів після візиту до Північної Кореї

Фото: Getty Images

Секретар ради безпеки Росії Сергій Шойгу відвідав з неоголошеним візитом Іран – вдруге за два місяці, через кілька днів після того, як він провів у Пхеньяні переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це повідомляють у ЦПД та пише Bloomberg.

Візит Шойгу в Іран: що відомо

Як пише Bloomberg, Шойгу передав президенту Ірану Масуду Пезешкіану послання від російського лідера Володимира Путіна під час зустрічі в Тегерані. Він також зустрівся зі своїм колегою Алі Акбаром Ахмадіаном.

Колишній міністр оборони Росії та лідер Північної Кореї обговорили низку двосторонніх і міжнародних тем під час зустрічі 13 вересня, повідомляє Рада безпеки Росії. Шойгу також зустрівся 16 вересня з президентом Сирії Башаром Асадом у Дамаску, повідомляє державна служба новин ТАСС.

Як зазначають у ЦПД, така дипломатична активність може свідчити про те, що Росія шукає шляхи для отримання нової зброї від союзників.

Попри те, що Іран заперечує будь-які факти надання Росії зброї, нещодавно західні медіа повідомили про надання росіянам близько 200 балістичних ракет.

В обмін на це Ісламська Республіка прагне здобути російські літаки Су-35, або ж розширити співпрацю щодо створення ядерної зброї.

На тлі появи цієї інформації США та Велика Британія висловлювали побоювання, що РФ вже ділиться з Іраном технологіями та інформацією для створення зброї масового знищення.

Раніше ми розповідали, що США отримали незаперечні докази, що Іран поставив Росії балістичні ракети для продовження обстрілу українських територій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами держсекретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена, Москва, найімовірніше, використає ракети протягом наступних кількох тижнів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 22:08:38