Україна і світ

Netflix звинуватили в плагіаті через Гру в кальмара – схожий сюжет уже був


На компанію Netflix подали до суду – її звинуватили в плагіаті через серіал Гра в кальмара. Сюжет популярного шоу нібито було взято з фільму Удача 2009 року від індійського режисера.

Netflix звинуватили в плагіаті через Гри в кальмара

Позов до суду Нью-Йорка подав режисер Сохам Шах – у документі вказується, що низка сюжетних моментів і деякі персонажі в Грі в кальмара дуже нагадують кадри з фільму Удача 2009 року.

– Основний сюжет, персонажі, теми, настрій, обстановка і послідовність подій Гри кальмарів разюче схожі на сюжет Успіху, що спростовує будь-яку ймовірність того, що така схожість може бути збігом, – заявив Шах.

Гра в кальмара розповідає історію про смертельні випробування, в яких учасники змагаються заради величезної суми грошей.

У фільмі Удача також розповідається про групу людей, які беруть участь у смертельних випробуваннях, тоді як глядачі з усього світу роблять ставки.

Представники Netflix відкинули звинувачення і заявили, що вони не мають жодних підстав.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На початку серпні Netflix оголосив дату виходу другого сезону серіалу Гра в кальмара. Очікується, що продовження з’явиться на екранах вже наприкінці грудня цього року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 15:13:52