Україна і світ

США надають Україні новий пакет допомоги на $700 млн

Державний секретар США Ентоні Блінкен сьогодні у Києві оголосив про виділення понад 700 мільйонів доларів нової допомоги для продовження підтримки України в боротьбі з російською агресією.

Про це йдеться у заяві Держдепу США.

Ця допомога буде спрямована на підтримку енергетичної інфраструктури України, надання необхідної гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та біженцям, а також на підтримку операцій з розмінування.

$325 млн спрямують на енергетичну допомогу для підтримки зусиль України з відновлення енергетичної інфраструктури в умовах триваючих російських атак.

Ця допомога йде на додаток до $500 млн, оголошених віцепрезиденткою США Камалою Гарріс на Саміті миру, та понад $1 млрд, оголошених міжнародними партнерами з червня 2024 року.

«Ця допомога допоможе відремонтувати та відновити українські енергетичні об’єкти, пошкоджені жорстокими атаками росії, впровадити нові технології розподіленої енергетики, забезпечити аварійне резервне живлення для критично важливих послуг, таких як водо- та теплопостачання, а також посилити фізичну безпеку критично важливої енергетичної інфраструктури», – йдеться у заяві.

Майже 290 мільйонів доларів нової гуманітарної допомоги нададуть на гуманітарну підтримку, включаючи безпечну питну воду, продукти харчування, доступне житло, правову допомогу, охорону здоров’я, засоби до існування, послуги захисту та освіту за підтримки міжнародних та місцевих партнерів.

Додаткове фінансування дозволить гуманітарним організаціям надавати таку допомогу, як генератори, паливо та теплі комплекти, щоб допомогти людям зігрітися взимку.

Понад 102 мільйони доларів виділять на гуманітарну допомогу з розмінування.  Кошти також спрямують на тренінги та обладнання для українських саперів, а також підтримку груп розмінування для повернення земель до продуктивного використання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Велика Британія оголосила про виділення щонайменше 242 млн фунтів стерлінгів на підтримку України на тлі безперервних російських атак, а також про розгортання 484 млн доларів фіскальної підтримки та постачання військового обладнання.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-11 21:48:21