Україна і світ

На Саміті миру буде представлено детальний план завершення війни – Зеленський

Фото: Офіс президента

Спільно з партнерами Україна підготує до розгляду на Саміті миру детальний план завершення війни, проте там обов’язково повинні бути присутні представники Росії.

Про це в інтерв’ю NBC News заявив президент України Володимир Зеленський.

– Ми підготуємо, як ми сказали, детальний план закінчення війни. Підготуємо з партнерами, які підтримали комюніке першого саміту. Ми опрацюємо кожен пункт цих криз, які приніс Путін. Ми опрацюємо наш варіант закінчення війни, – сказав він.

Детальний план завершення війни

Як зауважив президент, “чим більше країн долучаться, тим більше країн глибоко розумітимуть детально цей план”.

Зараз дивляться

За словами глави держави, українська сторона запропонує до розгляду цей план на другому Саміті миру, й “обов’язково там мають бути присутні представники Росії”.

– Ми це розуміємо, що без російської сторони закінчити цю війну дипломатично дуже складно. І це нам зрозуміло. І всі країни нас просили, щоб на другому Саміті представники Росії були. Ми сказали: ми не проти, ми все розуміємо, давайте підготуємо план і покличемо їх, – наголосив президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, раніше Зеленський закликав партнерів надати дозволи на далекобійність. Він зауважив, що очистити українське небо від російських керованих авіабомб – це сильний крок, щоби примусити Росію шукати закінчення війни та справедливого миру.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 14:54:28