Україна і світ

Зір збережено: у Львові терміново прооперували 4-річну дитину, яку собака вкусив за око


Фахівці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит успішно прооперували 4-річного хлопчика, якого вкусив собака за око. Про це співробітники клініки повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Усе обличчя в крові

– Сім’я зі Стрия Львівської області. Коли Андрійко бавився на подвір’ї біля будинку, то побіг до домашнього песика, що був поруч, – ідеться в повідомленні.

Дитина почала гладити тварину, ймовірно, зачепила за вушко собаки, коли та його вкусила за око. Мама хлопчика почула сильний плач сина, підбігла до хлопчика і побачила, що все обличчя в крові.

– Я навіть не могла зрозуміти, де собака вкусив, бо було все в крові. Через паніку і страх забула номер екстреної допомоги. Побігла до сусідів, і вони викликали, – розповіла мама дитини.

Операція

Дитину госпіталізували до місцевої лікарні, а звідти перевели в Охматдит, де лікарі після огляду вирішили екстрено оперувати дитину. Операція пройшла вдало. Під час втручання йому зашили верхню та нижню повіки ока.

Зараз дивляться

– Укус собаки був глибокий. Було пошкоджено всі шари верхньої та нижньої повік, включно з м’язовим, але нам вдалося повністю все відновити, – розповів керівник клініки невідкладної та малоінвазивної хірургії Ігор Гулавський.

За словами медика, саме око, на щастя, собака не зачепив. Зір збережено. Хлопчика вже виписали з лікарні. Надалі дитина буде під наглядом медиків для оцінки формування післяопераційного рубця.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 13:22:41