Україна і світ

Інформація верифікується: речник ВМС про атаку дронів на Новоросійськ

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук не спростував і не підтвердив атаку морських дронів на порт у Новоросійську вночі 5 вересня, наголосивши, що інформація верифікується.

Про це він заявив в ефірі телемарафону Єдині новини, відповідаючи на питання ведучого.

Атака дронів на Новоросійськ 5 вересня: що кажуть у ВМС

– Наразі будь-яка інформація верифікується. Щойно у нас з’являтся якісь підтверджені дані, ми обов’язково її оприлюднимо, – сказав він.

Зараз дивляться

Перед цим російські пабліки повідомили, що близько першої ночі 5 вересня Новоросійськ атакували морські дрони.

Очевидці також публікували відео, на яких чутно стрілянину.

Крім того, місцева влада перекрила район набережної від вулиці Ісаєва до Мисхако та заборонила місцевим жителям гуляти біля моря.

Ситуація у Чорному морі 5 вересня

Плетенчук також повідомив, наразі у Чорному морі перебуває один російський підводний човен, який виконує завдання, найімовірніше, з охорони пункту базування в Новорійську, тому що робити це за рахунгок надводних кораблів ворог не ризикує.

– Тому ситуація залишається стабільною, проте не слід забувати, що ворог в принципі може використати носії, які знаходяться в Новоросійську, для короткочасних атак. Але зазвичай це відбувається лише під час комбінованих атак, – зауважив речник ВМС.

І вкотре нагадав про низьку ефективність Калібрів, оскільким навіть під час останної, наймасованішої атаки, коли вони застосовувалися, жодна із цих ракет не досягла цілей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Media Center Ukraine – Odesa

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 09:48:28