Україна і світ

Міноборони у вересні запустить систему Бюджет: чіткий і прозорий план використання коштів

Протягом вересня за підтримки та безпосередньої участі Департаменту фінансів Міністерства оборони України відбудеться запуск інформаційно-комунікаційної системи Бюджет (ІКС Бюджет).

Про це йдеться у повідомленні оборонного відомства.

Основою для розробки став продукт SAP Business Planning & Consolidation. Це дало можливість використати найкращі світові практики систем збору і обробки аналітичних даних.

Формування зведеного кошторису і видатків у Міноборони — це процес, у якому бере участь велика кількість учасників. Серед них також Державна казначейська служба і Міністерство фінансів.

Довгий час не було єдиної системи, яка б показувала чіткий і прозорий план використання коштів. Все робилося вручну, що могло призводити до помилок і, як наслідок, критики.

«Система Бюджет допоможе більш раціонально витрачати ресурси для отримання максимальної користі. Система змінить старі підходи до формування зведеного кошторису, оперативної звітності і зробить увесь процес прозорим — від формування кошторису до використання грошей», — зазначила заступник Міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Завдяки системі Бюджет обмін інформацією між учасниками процесу та фінансування видатків відбуватиметься автоматично.

Так само відбуватиметься і збір, перевірка і створення оперативної звітності. Це допоможе забезпечити ефективне управління грошима та наблизить ЗСУ до стандартів НАТО.

ІКС Бюджет забезпечить єдине місце ведення даних та їхньої автоматизованої агрегації. Це допоможе уникати людського фактору, а також дозволить наповнювати систему якісною інформацією. На їх основі аналіз і управління грошовими ресурсами ставатимуть ефективніше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також нещодавно система отримала Атестат відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ). Це означає, що Бюджет — надійна, безпечна система, що відповідає вимогам законодавства та кращим міжнародним практикам в сфері захисту інформації, програма, яку Міністерство оборони може використовувати у роботі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-28 16:36:12