Україна і світ

Внесено зміни до законопроєкту щодо підвищення податків: пояснення Гетманцева

Фото: УНІАН

В урядовому законопроєкті №11416 щодо підвищення податків скасували деякі норми, внаслідок чого ресурс у 125 млрд грн, який планувалося залучити до бюджету у 2024 році, скорочено більш ніж у чотири рази – до 30 млрд грн.

Про це повідомив  голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів Данило Гетманцев за результатами засідання робочої групи.

Підвищення податків в Україні: які зміни внесено до законопроєкту №11416

Зокрема, за його словами, вирішили, що підвищення військового збору буде обмежене податковим періодом, у якому скасують воєнний стан.

Зараз дивляться

Військовий збір спрямовуватиметься через спецфонди виключно на фінансування ЗСУ.

Водночас на вимогу Мінфіну та НБУ податок на прибуток банків у 50% взагалі прибрали.

Відмовилися також від 1% військового збору для юросіб на єдиному податку третьої групи.

Крім того, дещо уточнили авансовий внесок з АЗС, а збільшення ставки податку на прибуток фінустанов планується підвищити на майбутнє, а не на 2024 рік, як пропонувалося.

– Врешті-решт планований ресурс у 125 млрд грн розтанув до 30,1 млрд, – уточнив Гетманцев.

У Кабміні вважають, що дефіцит у 500 млрд грн частково можна перекрити завдяки збільшенню податків – відповідний законопроєкт № 11416 зареєстрований у Верховній Раді 18 липня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У документі передбачено нові правила військового збору на період дії воєнного стану в Україні. Раніше урядовці говорили. що запровадження податків дозволить залучити у 2024 році до бюджетів близько 125 млрд грн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 16:19:26