Україна і світ

У штабі Гарріс спростували твердження Трампа про погоджені умови дебатів

Фото: Факти ICTV

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що досягнув угоди щодо участі у дебатах із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, які відбудуться 10 вересня цього року. Однак у команді Гарріс відкинули це твердження.

Про це інформує CNN та Reuters.

У команді Гарріс відкинули заяву Трампа про погоджені умови дебатів 

У команді віцепрезидентки США Камали Гарріс відкинули заяву кампанії Дональда Трампа про те, що вони вже погодили умови дебатів, які відбудуться 10 вересня, зокрема й щодо вимикання мікрофонів. 

Зараз дивляться

Представник кампанії Гарріс заявив, що регламент все ще обговорюється з телеканалом ABC, який приймає дебати кандидатів.   

У кампанії Гарріс наголосили, що умови дебатів ще не узгоджено.  

– Обидва кандидати публічно заявляли про бажання дебатувати без вимикання мікрофонів протягом  дебатів, щоб уможливити повноцінний обмін думками. Але схоже, що Дональд Трамп дозволив команді змінити його рішення. Сумно, – сказали у кампанії Гарріс, висміюючи традицію Трампа використовувати слово сумно у своїх заявах протягом багатьох років. 

Напередодні Дональд Трамп заявив, що правила будуть такими самими, як і в останніх дебатах на CNN, які, здавалося, спрацювали добре для всіх. 

За словами джерела, знайомого із цим питанням, правила значною мірою відображатимуть умови, які використовував телеканал CNN під час дебатів 27 червня. Зокрема те, що мікрофони будуть вимкнені під час виступу іншого кандидата, а в студії не буде глядачів. 

Водночас, як зазначає джерело, між штабом Камали Гарріс та телеканалом ABC все ще тривають дискусії щодо того, чи залишатимуться мікрофони ввімкненими під час президентських дебатів у вересні. 

За даними CNN, у своїй заяві Трамп конкретно не згадував про вимкнені мікрофони. Він сказав лише те, що правила будуть такими самими, як і під час його перших дебатів із президентом Джо Байденом.

Вимоги Трампа щодо дебатів із Гарріс

За інформацією джерела, знайомого з цим питанням, команда Трампа хотіла, щоб мікрофони були вимкнені під час дебатів, за винятком кандидата, чия черга виступати, як це було в червні.  

Проте в понеділок Трамп заявив журналістам, що хотів би мати ввімкнені мікрофони. 

У правилах дебатів CNN також була відсутність студійної аудиторії. Обидва кандидати стояли на єдиній трибуні, позиція визначалася підкиданням монети.  

90-хвилинні дебати мали дві рекламні паузи, і співробітникам кампанії не дозволялося спілкуватися з кандидатами протягом цього часу. Жодного реквізиту чи попередньо написаних нотаток на сцену не було дозволено брати. Натомість кандидати отримували ручку, блокнот і пляшку води. 

Підсумовуючи, CNN пише, що, найімовірніше, правила щодо дебатів ще не повністю узгоджені. 

За словами Трампа, Гарріс відмовилася від дебатів на Fox News 4 вересня, але він залишить дату відкритою, якщо вона передумає. 

Також Трамп натякнув на можливий третій раунд дебатів на NBC News, які, за його словами, штаб Гарріс не ухвалив.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що раніше віцепрезидент та кандидат на посаду президента США Камала Гарріс заявила, що у разі її перемоги на президентських виборах вона рішуче підтримуватиме Україну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 08:26:58