Україна і світ

Дронові атаки ЗСУ можуть змусити РФ забрати літаки та ППО подалі від фронту – WSJ

Фото: Генштаб ЗСУ

Регулярні атаки дронами з боку України можуть змусити Росію забрати свої винищувачі і системи ППО подалі від фронту. 

Про це пише The Wall Street Journal.

Чи змусять дронові атаки  Росію забрати літаки та ППО подалі від фронту 

Попри успішні дронові атаки ЗСУ, які завдають втрат РФ, збитки поки що не є стратегічно значущими. 

Зараз дивляться

Таку думку висловив старший науковий співробітник Королівського інституту об’єднаних Збройних сил у Лондоні, який вивчає військово-повітряні сили і технології, Джастін Бронк. 

– Нинішній рівень шкоди, завданої авіабазам, є тим, з чим росіяни не можуть просто змиритися в довгостроковій перспективі, оскільки з часом це стане серйозною проблемою для військово-повітряних сил, – пояснив Бронк. 

У WSJ зазначають, що завдаючи ударів по авіабазах в глибині Росії, Україна може змусити країну-агресорку передислокувати системи протиповітряної оборони якомога далі від прифронтових районів, що зробить об’єкти поблизу лінії фронту більш вразливими до українських ударів. 

Водночас Джастін Бронк вважає, що дронові атаки можуть також спонукати Росію передислокувати частину своїх винищувачів і штурмовиків на бази, значно віддалені від України.

Які вже є результати дронових атак на Росію

На думку Джастіна Бронка, дронові атаки вже спричинили зменшення кількості випусків планерних бомб, адже літаки ЗС РФ змушені літати значно далі на бази і з баз на передову.  

У виданні нагадали, що Україна і раніше збивала російські літаки, що перевозили планерні бомби. Однак для цього доводилося ризикувати системами протиповітряної оборони, переміщуючи їх ближче до лінії фронту.

Дронові атаки стають проблемою для ЗС РФ

Збільшення кількості та дальності українських дронових атак стає дедалі більшою проблемою для Росії. 

Таку думку висловив старший науковий співробітник з питань військової авіації та космосу Міжнародного інституту стратегічних досліджень у Лондоні Дуглас Баррі. 

Він вважає, що попри те, що українські БпЛА поки що не можуть замінити ракети дальнього радіуса дії, на використання яких Україна хоче отримати дозвіл, вони змушують РФ замислитися над тим, де вона розміщує свої літаки і засоби протиповітряної оборони. 

– Ефективність БпЛА полягає не лише в тому, що він вражає ціль – він має ефект, навіть якщо його збивають, – зауважив Баррі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що нещодавно у ВМС ЗСУ офіційно підтвердили знищення російського порома Конро Трейдер у порту Кавказ, який розташований у Краснодарському краї РФ. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 15:17:38