Україна і світ

Яке свято 23 серпня 2024 та з ким не можна розмовляти


Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають велике державне свято – День прапора. Чимало цікавих подій припадає на цю дату й у світі. Зокрема йдеться про День дослідників інтернету, День масляної кукурудзи, День недорогих авіаквитків, Всесвітній день нарциса, присвячена боротьбі з раком, Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації та Міжнародний день сліпих собак.

Православні віряни цього дня відзначають Віддання Успіння та вшановують святого мученика Луппа та священномученика Іринея Ліонського. Факти ICTV дізналися більше про свята та події цього дня, а також про іменинників та повʼязані з ним прикмети й заборони.

Яке сьогодні свято – 23 серпня 2024

Згідно з новим календарем, православна церква 23 серпня відзначає Віддання свята Успіння Пресвятої Богородиці (5 вересня за старим стилем). Ця подія повʼязана з приходом трирічної Марії до храму, де вона зустрілася з батьком Іоанна Предтечі та піднялася з ним сходами до найсвященнішого місця в церкві. Ці сходи символізували її шлях до покликання.

Зараз дивляться

Також цього дня згадують святого мученика Луппа, що був вірним служителем великомученика Димитрія Солунського. Після смерті наставника, Лупп роздав його майно бідним. Використовуючи кров святого Димитрія та його перстень, Лупп здійснив численні чудеса та сам віддав життя за християнську віру. Йому відрубали голову за наказом імператора Максиміана. Останки мученика стали місцем паломництва та зцілень.

Православні віряни вшановують й священномученика Іринея Ліонського. Він активно проповідував християнство і боровся з гностицизмом. Найвідоміша його праця — Проти єресей (Adversus Haereses), яка збереглася у латинському перекладі. Після мученицької смерті його поховали в Ліоні, однак його мощі були знищені гугенотами в 1562 році.

Який сьогодні, 23 серпня 2024 року, день в Україні

Щороку 23 серпня ми відзначаємо День прапора України. Наш синьо-жовтий стяг насичений глибоким символізмом, має міцне історичне коріння і викликає гордість у серці кожного українця, що любить свою країну.

На цю дату припадає й День Харкова – незламного міста, що продовжує жити й боротися попри щоденні обстріли російських загарбників.

Також 23 серпня Україна разом з Європою відзначає День пам’яті жертв сталінізму та нацизму. Він нагадує про підписання пакту Молотова-Ріббентропа у 1939 році. Історики вважають цей документ злочинною угодою між Сталіним та Гітлером, наслідком якої стала Друга світова війна.

Хто святкує день ангела 23 серпня

Сьогодні відзначає іменини чимало людей. Тож є нагода сказати приємні слова тим, кого звати Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Прохор, Серафим, Юліан та Ян. Серед дівчат та жінок привітайте власниць імен Анастасія, Антоніна, Аріна, Ілона, Ірина та Олена.

Що не можна робити 23 серпня 2024

Астрологи радять не розмовляти з незнайомцями, не переїдати та не вживати міцні напої. Виключіть фізичне навантаження, включно із сексом та спортом.

Що можна робити сьогодні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Трансформуйте негатив у позитив, проведіть день на самоті, приберіться в оселі та сходіть на стрижку. Вона цього дня сприяє подовженню життя.

Народні прикмети на 23 серпня 2024

  • Зранку заморозки – зима буде рання.
  • Падає дощ і гримить грім – осінь буде тепла, а зима холодна.
  • Журавлі відлетіли на південь – чекайте холодів.
  • Журавлі летять низько – зима буде тепла.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 05:34:57