Україна і світ

Постійно Україна виступає з ініціативою: Лубінець про те, чи можливий обмін всіх на всіх

Фото: УНІАН

Найближчим часом не відбудеться обмін полонених за схемою всіх на всіх із Росією, попри операцію українських сил у Курській області РФ і поповнення обмінного фонду.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі Радіо Свобода.

Обмін полоненими всіх на всіх

— Постійно українська сторона виступає з ініціативою проведення великих обмінів, зокрема неодноразово через посередників ми виступали з ініціативою проведення обмінів всіх на всіх. Чи вірю я, що найближчим часом може відбутися обмін всіх на всіх? Ні, не вірю, – заявив він.

Лубінець додав, що українська сторона робить все можливе, щоб великі обміни відбувалися. Цим займається велика команда Координаційного штабу, я особисто в щоденному режимі.

Зараз дивляться

Омбудсмен також підтвердив, що операція ЗСУ в Курській області Росії покращує ситуацію із поверненням українців як з території РФ, так і з тимчасово окупованих територій.

За словами Лубінця, українська сторона хоче спиратися на принципи справедливості та домовитися з Росією щодо умов проведення обмінів.

Він зауважив, що дуже хотів би, аби вдалося нарешті домовитися із Росією про принципи проведення обмінних процесів і повернення цивільних громадян, використовуючи цю ситуацію. Також він додав, що треба використовувати принцип справедливості: Хто раніше потрапив у полон, той раніше виходить.

Напередодні стало відомо, що понад 100 російських солдатів здалися у полон  українським бійцям у Курській області РФ.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Російських армійців із 488 гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ та підрозділу Ахмат узяли в полон вчора, 14 серпня, в результаті спецоперації воїнів ЦСО А СБУ. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 14:27:14