Україна і світ

Ресурси для підриву Північних потоків були лише у РФ – Подоляк заперечив причетність України

Фото: Getty Images

Причетність України до підриву Північних потоків заперечив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У коментарі Reuters він зауважив, що таку операцію можна проводити лише за наявності значних технічних і фінансових ресурсів.

– А хто всім цим володів на момент вибуху? Тільки Росія, — сказав Подоляк.

Голова ОП також додав, що Україна не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від підриву газопроводів.

Зараз дивляться

Раніше газета The Wall Street Journal опублікувала розслідування, в якому стверджується, що президент України Володимир Зеленський усно схвалив план підриву Північних потоків у 2022 році та доручив реалізувати його тодішньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Вибухи на Північних потоках

У ніч проти 26 вересня 2022 року три з чотирьох ниток газопроводів Північний потік-1 і Північний потік-2 було зруйновано вибухами на дні Балтійського моря в нейтральних водах. Обидва газопроводи в цей час не працювали, але були заповнені технічним газом.

У лютому 2024 року правоохоронці Данії закрили розслідування вибухів на газопроводах Північний потік-1 і Північний потік-2 через нестачу підстав для порушення кримінальної справи. Аналогічне рішення ухвалила і Швеція.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

14 січня видання Tagesschau проінформувало, що Генеральна прокуратура Німеччини отримала ордер на арешт підозрюваного у підриві Північних потоків, який є громадянином України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 16:27:04