Україна і світ

Україна контролює понад 1 150 кв. км території РФ, зокрема 82 населених пункти

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Збройні сили України взяли під контроль 82 населені пункти Курської області, просунувшись на 35 км і контролюючи понад 1 000 кв. км території РФ.

Про це він заявив під час доповіді президенту України на Ставці 15 серпня.

Скільки ЗСУ контролює населених пунктів Курської області

За словами Сирського, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулися на 35 км. Українські військові контролюють понад 1 тис. квадратних кілометрів території Росії.

Зараз дивляться

Головнокомандувач зазначив, що сьогодні на окремих напрямках війська України просунулися від 500 метрів до 1,5 км і продовжують ведення наступальних дій.

– Усього від початку операції на території Курської області наші війська з боями просунулись на 35 км, взято під контроль 1 150 квадратних кілометрів території РФ і 82 населених пункти. Загалом ситуація контрольована, – доповів Сирський.

Також він повідомив, що генерал-майора Едуарда Москальова було призначено на посаду голови військової комендатури на підконтрольних територіях РФ.

Операція ЗСУ на Курщині

Операція українських військ у російській Курській області розпочалася зранку 6 серпня. Лише 12 серпня українська сторона офіційно визнала свою активність на Курщині та присутність ЗСУ на території РФ.

Тоді президент Володимир Зеленський повідомив, що Сирський доповів про контроль близько 1 тис. кв. км території Курської області. Це, зокрема, райони, з яких російська армія завдавала ударів по нашій Сумщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні низка OSINT-дослідників писали, що російська армія розпочала будівництво фортифікаційних споруд, зокрема окопів, на південь від міста Льгов Курської області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 16:18:08