Україна і світ

77% українців за введення міжнародної тимчасової адміністрації на Донбасі та в Криму

Запровадження міжнародної тимчасової адміністрації на звільнених територіях Донбасу та Криму підтримують 77% українців. Проти – 18%.

Про це йдеться у соціологічному дослідженні групи Рейтинг, яке проводилося в період з 5 по 12 липня.

Звільнення Криму і Донбасу

Так, міжнародна тимчасова адміністрація необхідна для забезпечення процесу адаптації звільнених територій Донбасу та Криму.

Зараз дивляться

Зокрема, 23% респондентів підтримують введення перехідної адміністрації під егідою ООН на звільнених територіях Донбасу і Криму.

28% опитаних готові підтримати збереження статусу автономії Криму, 17% готові підтримати надання звільненим територіям Донбасу статусу автономії, 19% – надання звільненим територіям розширених економічних повноважень. 20% опитаних не готові підтримати жодну з подібних ініціатив.

Майбутнє окупованих територій

88% респондентів вважають, що Україна має спільне майбутнє з жителями територій, які окуповані від початку повномасштабної війни. 73% опитаних українців бачать спільне майбутнє з жителями Криму та Донбасу.

Водночас 82% опитаних вважають за необхідне провести національне обговорення між представниками різних регіонів щодо формату спільного майбутнього. А ось 14% українців не вбачають такої потреби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 21:27:05