Сирні палички: рецепт у духовці та на сковорідці
Сирні палички – це апетитна хрустка закуска, яка захоплює поєднанням м’якого розплавленого сиру всередині та хрусткої, золотавої скоринки зовні. Тому подобаються вони і дорослим, і малечі.
Нижче знайдете чудові варіанти приготування сирних паличок на сковороді та в духовці. Це ідеальний варіант як для швидкого перекусу, так і для смачної вечері в компанії друзів.
Для приготування сирних паличок підходять різні види сиру. Найкраще використовувати м’які сири, які добре плавляться: моцарела, сулугуні, чедер, гауда, емменталь, брі.
Сирні палички рецепт на сковорідці
Це ідеальний варіант як для швидкого перекусу, так і для смачної вечері в компанії друзів. Час приготування: 30 хвилин.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- сулугуні чи моцарела – 250 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 100 г
- панірувальні сухарі грубого помелу – 200 г
- олія рафінована для смаження – 200 мл
Як приготувати сирні палички на сковороді:
- Сир нарізаємо брусочками завтовшки 2,5 см. Щоб сир краще тримав форму під час смаження, викладаємо його в морозилку на 10-15 хвилин.
- У глибокій сковороді розігріваємо олію. Яйце збиваємо в мисці. Готуємо окремі миски з борошном та панірувальними сухарями. Миски краще величенькі. Так зручніше буде панірувати.
- Сир дістаємо з морозилки. Спочатку обвалюємо його в борошні, потім у яйці, а далі – в сухарях. Для додаткової хрусткої скоринки процес панірування можна повторити.
- Смажимо сирні палички на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотавої скоринки. Важливо не пересмажити їх, щоб сир залишився м’яким і не витік під час приготування.
Готові сирні палички подаємо гарячими з улюбленим соусом, наприклад, томатним чи часниковим.
Сирні палички: рецепт у духовці
Приготування сирних паличок у духовці – гарний спосіб зменшити кількість олії та зробити страву більш корисною. Цей варіант також простий у виконанні та, що не менш важливо, не потребує постійного контролю під час приготування.
- твердий сир до вашого смаку – 250 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 100 г
- панірувальні сухарі – 200 г
Для додаткового смаку та хрусткості можна додати до сухарів трохи тертого пармезану та сухих трав.
Як приготувати сирні палички в духовці:
- Твердий сир нарізаємо брусочками, як і в попередньому рецепті. Поміщаємо у морозилку.
- Як і у випадку з приготуванням на сковороді, спочатку обвалюємо брусочки сиру в борошні, потім у яйці, і врешті – в панірувальних сухарях.
- Викладаємо запаніровані сирні палички на деко, застелене пергаментом та змащене олією. Запікаємо в розігрітій до 200 °C духовці протягом 12 хвилин, чи до утворення золотавої скоринки. Потім перевертаємо їх на інший бік і готуємо ще 5-6 хвилин.
Джерело: Смачно
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-09 18:33:05