Україна і світ

До $150 тис. на місяць за списання з обліку і оновлення даних: на Тернопільщині викрито представників ТЦК

Фото: Нацполіція

У Тернопільській області ліквідували корупційну схему серед працівників районного ТЦК, які наживалися на військовозобов’язаних українських чоловіках до $150 тис. на місяць.

Корупційна схема працівників ТЦК у Тернопільській області

За інформацією Національної поліції України, посадовці одного з районних ТЦК у Тернопільській області налагодили план для чоловіків, які прагнули уникнути мобілізації.

У Національній поліції зазначають, що незаконний заробіток зловмисників становив від $100 тис. до $150 тис. на місяць.

Зараз дивляться

Кожна послуга, яку пропонували посадовці ТЦК, мала свою ціну. Вартість однієї послуги коливалася від $1 тис. до $15 тис.

Зокрема, до $2 тис. коштувало оновлення військово-облікових даних з проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації в Україні.

Від $5 тис. до $15 тис. просили посадовці ТЦК за вплив на членів ВЛК та подальшого списання з військової служби, а також за допомогу в переведенні з бойових частин в тилові з перспективою звільнення з української армії.

Фото: Нацполіція

Організатору корупційної схеми оголосили про підозру під час наради з керівниками ТЦК та СП, яка проходила у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Йому інкримінують ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі) Кримінального кодексу України. Посадовцю ТЦК загрожує тюремне ув’язнення на термін від п’яти до 10 років з конфіскацією майна.

Одному зі спільників повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) ККУ.

Йому загрожує тюремне ув’язнення на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Зараз розв’язують питання про повідомлення підозр організатору та п’ятьом спільникам ще за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України в складі організованої злочинної групи. Триває досудове розслідування.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 21:46:06