Україна і світ

Зеленський після Ставки: Працюємо над зменшенням залежності від поставок ракет партнерами

Фото: Офіс президента

Україна працює над вітчизняною ракетною програмою, щоб зменшити залежність від постачання ракет з боку партнерів, зокрема й для протиповітряної оборони.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після проведення Ставки Верховного головнокомандувача.

Засідання Ставки

За словами глави держави, під час Ставки була заслухана доповідь головкома ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Зараз дивляться

Йшлося про зміни в оперативній ситуації, а також прогнози, подальші дії та комплектацію бригад для своєчасної ротації.

– Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту. Проаналізували ефективність наших дронів різних типів, а також тактики російської армії щодо безпілотників. Оцінили результативність РЕБ та інших методів боротьби з БпЛА, – повідомив президент.

Ракетна програма України

Також під час Ставки була обговорена ракетна програма України.

– Активно працюємо над тим, щоб зменшити залежність від постачання ракет партнерами, зокрема й для ППО, – повідоми Зеленський.

Щодо цієї теми були доповіді міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, а також першого заступника міністра оборони Івана Гаврилюка, і віцепрем’єра та очільника Мінцифри Михайла Федорова.

Нагадаємо, напередодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який перебуває на найгарячіших ділянках східного фронту, розповів про поточну ситуацію та майбутні кроки для зупинення наступу ворога. За його словами, російські окупанти продовжуються прориватись в напрямку Покровська Донецької області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 17:41:06