Україна і світ

Кабмін розглядає нові локації для переїзду персоналу і пацієнтів Охматдиту

Президент Володимир Зеленський доручив уряду розглянути нові локації для переїзду працівників і пацієнтів Охматдиту.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Обстріл Охматдиту: що доручив президент

Шмигаль повідомив, шо на доручення президента уряд розглядає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів Охматдиту.

Зараз дивляться

— Наслідки цієї варварської атаки розглянемо на найближчому засіданні уряду. Дав доручення МОЗ, Мінекономіки, Мінфіну невідкладно опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення медичних закладів і допомоги постраждалим, – зазначив він.

Він зазначив, що впродовж дня триває розбір завалів, на місцях працюють рятувальники – всім постраждалим надається допомога.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу повідомив, шо в Охматдиті від ракетного удару росіян пошкоджено чотири лікувальні та один адміністративний корпус, насамперед евакуйовано пацієнтів, які потребують апаратів життєзабезпечення.

За його словами, більшість унікального обладнання вдалося врятувати, точно підрахувати збитки можна буде пізніше. Крім того, міністр поінформував, що запаси крові та її компонентів із Охматдиту перевезені до Київського міського центру крові.

Ляшко також сказав, що МОЗ обговорює з міністерствами охорони здоров’я країн Європи потребу у медичній евакуації. За словами гендиректора Охматдиту Володимира Жовніра, три корпуси клініки не постраждали і продовжують роботу.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні – під атаку потрапила дитяча лікарня Охматдит у Києві. Внаслідок удару безпосередньо по корпусу лікарні загинули двоє людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 21:00:05