Україна і світ

Подоляк розповів, чи готова Україна говорити з РФ через треті країни

Україна готова передавати свої пропозиції Росії за допомогою третіх країн, однак для того, щоб дійсно стати посередником в цій війні країнам, що хочуть закінчити цю війну, варто серйозно налаштуватись на цю роботу.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

За словами радника ОП, щоб стати посередником, країни мають “поводити себе трохи інакше”.

Зараз дивляться

– Будь-яка країна, яка серйозно налаштована, аби проводити певну роботу, не буде публічно виходити і говорити достатньо банальні речі. Коли говорять “ми за негайне припинення вогню” – це означає, що країна не готова до місії посередництва. Тому що в великих війнах це зовсім іншого кшталту робота, – наголосив радник.

Зокрема Подоляк наголосив, що Україна готова передавати свої пропозиції через треті країни Росії, як це було з “зерновою угодою”.

Візит Орбана до України та РФ

Нагадаємо, що 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перебував з візитом у Києві, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. У рамках свого візиту Орбан закликав голову нашої держави розглянути можливість припинення вогню для швидшого закінчення війни, яку розв’язала РФ проти України.

А вже 5 липня Орбан прибув до Москви, де зустрівся з кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Зокрема, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що візит Орбана до РФ відбувається винятково в межах двосторонніх відносин між Угорщиною та РФ, а не головування у Раді ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 22:49:05