Україна і світ

Чи обов’язково для звільнення Криму знищувати Керченський міст: відповідь ВМС

Для звільнення тимчасово окупованого росіянами Криму необхідно знищити Керченський міст, адже він є логістичним ланцюгом, який працює на ворога. 

Про це заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Наталії Мосейчук. 

Командувач ВМС ЗСУ про важливість знищення Керченського мосту

– Кримський міст – це логістичний ланцюг, який працює на агресора. І всі логістичні шляхи для перемоги повинні бути знешкоджені. Тому міст звісно є ціллю для українських військових, – пояснив командувач Неїжпапа. 

Також він зауважив, що, мабуть, зараз міст забезпечує військові постачання не в таких обсягах, як на початку повномасштабної війни у 2022 році, адже він був уражений.

Зараз дивляться

Одначе, за його словами, він все ще залишається ланцюгом постачань для окупаційних військ. І тому для українських військових цей міст є ціллю. 

Крім того, командувач ВМС ЗСУ відповів на питання про те, чи вважає він досяжною ціль України зайти на власних кораблях зі сторони моря до Севастополя. 

– Це як у російській пісні – “я знаю то, что невозможное возможно”. Звісно, інакше не може бути. Я вже казав, що ми маємо дійти до кінця, – наголосив Олексій Неїжпапа. 

Однак для цього також необхідно знищити Керченський міст. 

Додамо, що нещодавно начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що тимчасово окупований Кримський півострів, який росіяни перетворили на величезну військову базу, можна відрізати від постачання і змусити підкоритися.

За словами очільника ГУР МОУ, далекобійні ракети ATACMS, які США передали Україні, можуть знищити Керченський міст.

Джерело: Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Наталії Мосейчук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 17:26:06