Україна і світ

В Україні запровадять новий порядок графіків відключень світла: що зміниться та чи покращиться ситуація

В Україні запрацює новий порядок графіків погодинних відключень електроенергії в тестовому режимі з суботи, 8 червня. Він допоможе зменшити тривалість обмежень постачання світла.

Про це заявив перший заступник глави Міністерства енергетики України Юрій Власенко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відключення світла по Україні

– Оператор системи розподілу (обленерго) має забезпечити черги відключень так, щоб використовувати виключно ліміт. За розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більшу кількість годин, – стверджує Юрій Власенко.

За його словами, Кабінет міністрів, Міністерство енергетики та Офіс президента постійно контролюють застосування графіків погодинних відключень електроенергії та обмеження потужності.

Зараз дивляться

Він наголосив, що зараз намагаються вдосконалити застосування наявних графіків відключення світла по Україні.

Графіки відключень світла в Києві

Нещодавно генеральний директор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко зазначив, що в Києві спостерігається гірша ситуація з електропостачанням через те, що тут розташовано більше критичної інфраструктури, ніж в інших регіонах.

Сергій Коваленко пояснив, що від максимально можливого обʼєму споживання віднімається те, що потрібно для роботи критичної інфраструктури, тому залишок розподіляється між всіма споживачами. Він висловив сподівання, що незабаром ситуація стане більш збалансованою.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 16:47:12