Україна і світ

У Єврокомісії заявили про небезпеку Telegram через фейки Кремля – що відомо

Російський диктатор Володимир Путін та “інші вороже налаштовані сторони” можуть зловживати відсутністю регулювання платформи Telegram для поширення фейкових новин у східних країнах Європейського Союзу.

Про це заявила віцепрезидентка Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вєра Йоурова в інтерв’ю агентству Bloomberg.

У ЄС заговорили про небезпеку Telegram

— Telegram – це проблема, – сказала вона, зазначивши, що застосунок “особливо активний у східних країнах-членах ЄС, де є російськомовна меншина”.

Вона сказала, що Telegram є особливим випадком, оскільки стверджує, що має лише 42 млн користувачів у ЄС – нижче 45 млн, який необхідно ретельно перевіряти згідно з новим Законом про цифрові послуги, який встановлює запобіжники для поширення шкідливих і незаконних матеріалів в інтернеті.

Зараз дивляться

— Зараз ми перевіряємо, чи правильна ця цифра, і якщо ми виявимо, що це більше 42 млн, нам доведеться глибоко розібратися в тому, як працює Telegram, – сказала вона.

Закон про цифрові послуги набув чинності на початку 2024 року. Він дозволяє ЄС штрафувати великі платформи на суму до 6% від світового річного обсягу продажів, якщо буде виявлено порушення, або заборонити в’їзд до ЄС порушникам, які повторно порушують закон.

Як пише Bloomberg, Telegram часто використовується прокремлівськими акаунтами для поширення дезінформації з різних питань – від війни в Україні до імміграції та зміни клімату. Зовсім недавно російські спецслужби використовували його для вербування дрібних злочинців для здійснення актів саботажу в столицях ЄС.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 17:25:40