Сосиска в тісті: як приготувати ароматну випічку
Хто з українців хоча б раз у житті не куштував київську перепічку? Розповідаємо, як приготувати сосиску в тісті – покроковий рецепт.
Сосиски в тісті: національні варіанти
Достеменно невідомо, кому належить цей гастрономічний винахід, але на пальму першості претендують німці, адже саме у Німеччині страву нарікли Würstchen im Schlafrock — сосиска в нічній сорочці.
Пізніше цей рецепт поширився світом, і відтоді соковитими сосисками, загорнутими у теплу листкову ковдру здобного тіста, пригощають на молодіжних вечірках, сімейних, спортивних та музичних заходах.
Зараз дивляться
У багатьох країнах є свій традиційний рецепт і назва. В Америці страва відома як гарячий собака, у Чехії – клобаснек, у Мексиці має назву салчітако, там сосиску загортають у корж та обсмажують на рослинній олії.
В Аргентині ковбаски спочатку покривають кетчупом, потім загортають у тісто та запікають. А у Китаї страву готують лише на пару.
В Кореї сосиски в рулеті (саме так перекладається назва) обгортають ролом з листкового тіста та смажать або запікають. У турецькій кухні сосиски часто подають у тісті белебі, популярної національної закуски.
У Великій Британії сосискам у тісті дали доволі смішну назву – поросята в ковдрі. Але замість тіста англійці загортають сосиски в бекон та подають до смаженої індички на різдвяну вечерю.
Та як би не готували й не називали цю страву, її дуже легко зробити нашвидкоруч в домашніх умовах.
Як приготувати сосиски в тісті
Найпростіший варіант – купити сосиски та готове тісто. За бажанням можна додати до сосисок також скибочки сиру.
Інгредієнти
- Листкове тісто – 250 г
- Сосиски – 4 шт.
- Твердий сир – 4 шматочки
Приготування
- Увімкніть духовку, щоб вона розігрівалася.
- Розкачайте тісто, щоб воно було приблизно 2-3 мм. Розріжте на квадрати 5х5 см, потім покладіть на кожний шматочок сир.
- Покладіть сосиску на край квадрата і загорніть по діагоналі, викладіть на деко з папером для випічки та поставте в тепле місце на 20-30 хв.
- Коли тісто підніметься, запікайте сосиски за 180°C протягом 15 хв, допоки тісто не набуде золотавого кольору та хрусткої скоринки.
Для хенд-мейд версії знадобиться дещо більше продуктів. Отже:
Інгредієнти
- Сосиски – 4-6 штук
- Пшенична мука – 1 склянка
- Порошок для випічки – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Чорний перець – за смаком
- Вода – 100 мл
- Рослинна олія для смаження
Приготування
1. У глибокій мисці змішайте муку, порошок для випічки, сіль і чорний перець.
2. Додайте воду і ретельно перемішайте, допоки не утвориться однорідне тісто без грудочок.
3. Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні.
4. Наколіть сосиски на дерев’яні шпажки або виделку та занурюйте кожну у тісто.
6. Смажте сосиски в гарячій олії до золотистого кольору.
7. Потім покладіть сосиски на паперовий рушник, щоб прибрати надмірну кількість олії.
8. Подавайте сосиски в тісті гарячими – з гірчицею, аджикою, сальсою або іншими соусами на ваш смак.
Фото: Згенеровано ШІ
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-09 15:16:34