Вчені вияснили, з яких чашок краще пити чай
Вчені із Нагойського технологічного інституту дослідили, що глазур керамічних чашок має вплив на збереження корисних елементів чаю. Результат дослідження був опублікований в журналі Naked Science.
Науковці проаналізували чотири найпопулярніших типи японської глазурі, які використовуються для прикраси керамічного посуду. У складі глазурі присутні оксиди кремнію, алюмінію, натрію, кальцію та металів, які надають посуду текстури та кольору.
Оксиди міді, які містяться в глазурі Oribe, надають чашкам яскраво-зелений колір.
Зараз дивляться
Namako з оксидом кобальту відзначається синім відтінком.
Глазур Irabo з оксидом заліза в складі, робить посуд помаранчевим.
Toumei, що містить велику кількість титану, відповідає за прозорість покриття.
Згідно з результатами дослідження, розчини, які контактують із чашками глазурі Oribe, Namako та Irabo, містять менше антиоксидантів порівняно з посудом, покритим глазур’ю Toumei.
Джерело: ScienceDaily
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-16 11:06:39