Смажений перець з часником на зиму – покроковий рецепт консервації
Зараз у сезон найбільш смачних і ароматних овочів, перець користується особливою популярністю. Його смажать, маринують, запікають і фарширують.
І так хочеться, щоб і взимку можна було поласувати цим яскравим неперевершеним за смаком овочем.
А таки можна! Перець смажений з часником може стати справжнім шедевром заготовок на зиму.
Повозитися, звісно, доведеться, але воно того варте.
Вам знадобляться (з розрахунку на 1 л банку):
- Болгарський перець 8 шт. (невеликих)
- Гострий перець 1 стручок
- Часник 2 зубчики
- Чорний перець горошком 4 горошини
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Оцет 2 ст. л.
- Олія приблизно 100 мл
А тепер детально, що з усім цим робити.
Спочатку чистимо часник. Далі готуємо стерилізовані банки та кришки до них.
У кожну банку кладемо сіль, цукор, почищені зубчики часнику та горошини перцю.
Стручки болгарського і гострого перцю миємо та обсушуємо.
Далі – на пательню наливаємо приблизно 100 мл олії і в холодну олію викладаємо стручки цілого перцю.
Вмикаємо середній вогонь і обсмажуємо стручки перцю, часто перевертаючи, доки вони не зм’якнуть.
Обсмажені стручки перцю гарячими закладаємо у банки з часником, цукром, сіллю і горошинами чорного перцю. Акуратно утрамбовуємо.
Стерилізуємо банки з перцем протягом 15 хв.
Банки виймаємо, кришки знімаємо і в кожну банку заливаємо оцет.
Герметично закриваємо банки кришками і перевертаємо догори денцем.
Накриваємо банки щільним рушником і даємо заготовці охолонути за кімнатної температури.
Готову заготовку переносимо на зберігання у темне прохолодне місце.
Перець смажений з часником на зиму готовий. Подивіться – який колір, які форми. А про смак не варто й казати до зими. Щоб кортіло.
Джерело: Смачно
Фото: Згенеровано ШІ
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-25 18:27:17