Україна і світ

Смажений перець з часником на зиму – покроковий рецепт консервації

Зараз у сезон найбільш смачних і ароматних овочів, перець користується особливою популярністю. Його смажать, маринують, запікають і фарширують.

І так хочеться, щоб і взимку можна було поласувати цим яскравим неперевершеним за смаком овочем.

А таки можна! Перець смажений з часником може стати справжнім шедевром заготовок на зиму.

Повозитися, звісно, доведеться, але воно того варте.

Вам знадобляться (з розрахунку на 1 л банку):

  • Болгарський перець      8 шт. (невеликих)
  • Гострий перець              1 стручок
  • Часник                            2 зубчики
  • Чорний перець горошком         4  горошини
  • Сіль                    1 ч. л.
  • Цукор                 2 ст. л.
  • Оцет                   2 ст. л.
  • Олія                  приблизно 100 мл

А тепер детально, що з усім цим робити.

Спочатку чистимо часник. Далі готуємо стерилізовані банки та кришки до них.

У кожну банку кладемо сіль, цукор, почищені зубчики часнику та горошини перцю.

Стручки болгарського і гострого перцю миємо та обсушуємо.

Далі – на пательню наливаємо приблизно 100 мл олії і в холодну олію викладаємо стручки цілого перцю.

Вмикаємо середній вогонь і обсмажуємо стручки перцю, часто перевертаючи, доки вони не зм’якнуть.

Обсмажені стручки перцю гарячими закладаємо у банки з часником, цукром, сіллю і горошинами чорного перцю. Акуратно утрамбовуємо.

Стерилізуємо банки з перцем протягом 15 хв.

Банки виймаємо, кришки знімаємо і в кожну банку заливаємо оцет.

Герметично закриваємо банки кришками і перевертаємо догори денцем.

Накриваємо банки щільним рушником і даємо заготовці охолонути за кімнатної температури.

Готову заготовку переносимо на зберігання у темне прохолодне місце.

Перець смажений з часником на зиму готовий. Подивіться – який колір, які форми. А про смак не варто й казати до зими. Щоб кортіло.

Джерело: Смачно

Фото: Згенеровано ШІ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-25 18:27:17