Україна і світ

Яке м’ясо приготувати на стіл на Новий рік 2025: рецепти та ідеї


Багато кого цікавить, яке м’ясо можна ставити на стіл на Новий рік 2025. Виявляється, що рік Змії вимагає від нас уважності до вибору страв, зокрема м’ясних.

Отже, яке м’ясо найкраще підійде для святкування, цікавий рецепт та безліч ідей – читайте в нашому матеріалі.

Яке м’ясо можна ставити на стіл на Новий рік 2025

Що врахувати при виборі м’яса на новорічний стіл:

  • Легкі й витончені страви, як-от запечене чи тушковане м’ясо, краще відповідатимуть символу Змії.
  • Уникайте занадто кислих соусів або великої кількості оцту. Використовуйте трави, мед чи цитрусові.
  • Звертайте увагу на презентацію – акуратно прикрашені страви символізуватимуть витонченість і гармонію, властиву року Змії.

Курка з апельсинами

Ця страва стане центральною окрасою святкового столу, поєднуючи ніжне філе птиці з витонченою цитрусовою ноткою.

Інгредієнти:

  • курка – 1,5–2 кг
  • апельсини – 2 шт.
  • мед (будь-який, але не гречаний) – 2 ст. л.
  • соєвий соус – 5 ст. л.
  • часник – 3 зубки
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • сушений розмарин чи чебрець – 1 ч. л.
  • куркума – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Для маринаду змішайте мед, соєвий соус, подрібнений часник і оливкову олію. Додайте сіль, перець, куркуму та розмарин чи чебрець.
  2. Підготовлену курку натріть маринадом зовні та всередині та залиште маринуватися на ніч в холодильнику.
  3. Один апельсин наріжте кружальцями, другий розріжте на четвертинки й покладіть усередину курки. Важливо кісточки вибрати, бо буде гірчити.
  4. Викладіть курку у змащену олією форму для запікання та готуйте у духовці за 180 градусів 1 години 30 хвилин. Курку треба періодично поливати соком, що виділяється.
  5. Прикрасьте курку кільцями апельсинів і подавайте із запеченими овочами чи картоплею.

Яке м’ясо можна ставити на стіл на Новий рік 2025: найкращі ідеї

Яке м'ясо приготувати на стіл на Новий рік 2025 рецепти та ідеї

Рулети з курячого філе з сиром та шпинатом

Легкий, але дуже смачний варіант для тих, хто уникає важких страв. Рулети можна подати як закуску чи основну гарячу страву.

Запечене філе індички з яблуками та медом

Ідеальний вибір для тих, хто любить поєднання ніжного білого філе та фруктів. Індичка запікається зі шматочками яблук, гірчицею й медом, що додає йому соковитості й аромату.

Телятина в білому вині

Ніжна тушкована телятина, приготована з овочами та ароматними спеціями, стане вишуканим доповненням до гарніру з картоплі чи поленти.

Кролик у сметанному соусі з травами

Ніжне дієтичне м’ясо, тушковане з часником, цибулею та ароматними травами, ідеально впишеться в концепцію року Змії.

Шашлик із курячого філе на шпажках

Замаринуйте шматочки курячого філе в натуральному йогурті зі спеціями, запечіть на шпажках у духовці чи на грилі.

Гусак чи качка в медово-апельсиновій глазурі

Ідеальна страва для великої компанії. Гуся можна фарширувати яблуками чи сухофруктами.

Фарширований перець з курячим фаршем та кіноа

Легка та барвиста страва для тих, хто прагне урізноманітнити меню.

Курячі медальйони з ананасами

Ніжне м’ясо з легкою солодкістю ананасів створить приємний смаковий баланс.

Поради щодо сервірування м’ясних страв

  • Використовуйте свіжий кріп, петрушку чи базилік для прикрашання страв.
  • Подавайте з легкими гарнірами. Це можуть бути запечені овочі, кіноа чи картопля на пару.
  • Уникайте надмірної гостроти. М’ясні страви мають залишатися ніжними та збалансованими за смаком.

Готуйте із задоволенням, експериментуйте та радуйте близьких стравами, які принесуть гармонію й удачу в Новому році 2025!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-29 19:36:00