Десерти, які не підвищать рівень цукру в крові
Діабетикам не обов’язково відмовлятися від десертів, коли виникає бажання з’їсти щось солоденьке. Американська дієтологина Крутіка Нанаваті дає поради, як насолоджуватись здоровими ласощами, не підвищуючи рівень цукру в крові.
Ягоди і вершки
Як відомо, ягоди містять багато вітамінів, антиоксидантів та інших важливих для організму речовин.
— Ягоди не викликають значного стрибка рівня цукру в крові, — каже дієтолог Крутіка Нанаваті.
Лікарка радить поєднувати їх з нежирними вершками. Таким чином можна отримати відчуття задоволення, не завдаючи шкоди здоров’ю.
Мигдальне борошно та стевія
За словами дієтолога, мигдальне борошно з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом білка набагато краще, ніж зернове.
А природний замінник цукру, як-от стевія, є джерелом корисних жирів.
Поєднання цих інгредієнтів дають чудову альтернативу звичайному тісту для печива чи тістечок.
Тож діабет або переддіабетичний стан – не вирок. Звісно, такий діагноз передбачає певні обмеження у харчуванні. Однак водночас не забороняється піднімати собі настрій здоровими смаколиками.
Джерело: SHEFINDS
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-20 15:38:03