Шоколад продовжує життя і знижує ризики діабету та інсульту — дієтолог
Дієтолог і сертифікована фахівчиня в галузі медицини способу життя Рохіні Баекал у коментарі популярному британському онлайн-виданню розповіла, що темний шоколад, багатий на какао-боби, збільшує тривалість життя і знижує ризик серцево-судинних захворювань і діабету.
– Флавоноїди, рослинні поживні речовини із захисними властивостями для серця, містяться в багатьох продуктах, але їх багато в сирому какао, що використовується для приготування шоколаду, – пояснила дієтолог.
Рохіні стверджує, що какао – чудове джерело магнію, заліза, міді, марганцю та антиоксидантів, які зменшують пошкодження клітин.
За словами експерта, одна порція какао-порошку містить більше флавоноїдних антиоксидантів, ніж більшість людей споживають за цілий день при звичайному харчуванні.
– Що вищий відсоток какао, то більше активних сполук, які приносять користь для здоров’я, – каже Баекал.
Це означає, що для того, щоб отримати масу переваг, слід вживати темний шоколад із високим вмістом какао-бобів – від 70 до 90%.
Експерт пояснила, що короткострокові дослідження також показують, що споживання флаванолу може поліпшити чутливість до інсуліну, що може знизити ризик діабету II типу.
– Існує значна кореляція між споживанням какао і зниженням ризику серцево-судинних захворювань, інсульту, деменції, діабету II типу та загальною смертністю, – каже дієтолог.
Передбачається, що це пов’язано із захисним характером антиоксидантів, що містяться в какао, проте, безумовно, потрібні масштабніші дослідження, резюмує експерт.
Джерело: Express
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-02 10:10:55