Суспільне мовлення

“Галичани колонізують космос”: як львів’яни створюють нову комп’ютерну гру

Львівська студія “Hologryph” працює над створенням гри, персонажами якої є галичани часів Австро-Угорської імперії. Події відбуваються в альтернативній реальності на закинутій планеті Софія після катаклізму, що знищив життя на ній. Туди потрапляють персонажі за пошуками скарбів та пригод. Трейлер гри – українською мовою.

Дизайнерка проєкту Юстина Довбуш розповідає, у сюжеті гри “Sand” йдеться про те, як галичани колонізують космос. Згідно з легендою розробників, землі на планеті Софія були заселені, згодом там сталось екологічне лихо. Після цього туди потрапляють шукачі скарбів.

Арт-концепт гри. “Hologryph”

“Ти шукаєш скарби. Разом з тим тобі треба слідкувати за тим, щоб тебе не вбили інші гравці, тому що ви їдете своєю командою в трамплері, але тут раптом може прийти хтось збоку, хто такий думає: в них може бути багато скарбів і починається тоді бійка. Це як пірати, які борються за кораблі, тобто одна з цілей основних — це вижити”, — розповідає дизайнерка.

Юстина Довбуш

Юстина Довбуш. Суспільне Львів

Гра ще в процесі розробки, Максим Храпай показує концепт-арти. Персонажами є галичани часів Австро-Угорської імперії.

“То приклад концепт острова, він складається з міської частини, де жили люди, якоїсь промислової бази. Тут ринок, причали, то готель наразі і ми будемо шукати якийсь баланс між правдоподібністю і цікавинками, які можна буде дослідити. Наразі гра на дуже ранньому етапі і ми граємо в сірих кубах. Того нам достатньо наразі для того, щоб розробляти, те, чим ми зараз займаємося”, — каже голова студії.

Максим Храпай

Максим Храпай. Суспільне Львів

Альтернативний всесвіт створюють 35 людей, каже співзасновник проєкту Сергій Гринець. Команда почала працювати над створенням гри на початку 2020 року, однак ідея виникла раніше.

“У 2016 році робили гру про вікторіанську Англію і ми поїхали на конференцію, гра всім дуже сподобалась. Потім до нас підійшов один британець, дуже відомий в ігровій індустрії, і сказав, що йому дуже подобається гра, потім спитав, а чого в нас немає своєї культури, чого ми про них робимо. І ми так задумались і вирішили, що та, напевно, ну, по-перше, це набагато легше, тому що ми тут живемо”, — каже Сергій Гринець.

Сергій Гринець

Сергій Гринець. Суспільне Львів

Команда активно працюватиме над створенням гри ще рік. Тоді вже зможуть повідомити про дату релізу.

Арт-концепт гри

Арт-концепт гри. “Hologryph”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України