Суспільне мовлення

Україна гарантувала собі першу медаль на Європейських іграх: Анжеліка Терлюга пройшла до півфіналу у карате

Щонайменше “бронзу” українська каратистка здобуде за підсумками турніру.

Збірна України гарантувала собі першу медаль на Європейських іграх. Каратистка Анжеліка Терлюга пройшла до півфіналу у ваговій категорії 55 кг.

На Європейських іграх у карате збірна України представлена сімома спортсменами. Три з них – Катерина Крива (50 кг), Анжеліка Терлюга (55 кг) та Нікіта Філіпов (60 кг) розпочали виступи у перший змагальний день турніру.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Європейських ігор в Україні. Дивіться трансляції наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на регіональних телеканалах Суспільного.

За регламентом Європейських ігор каратисти мали виступити спершу у груповій стадії. По два найкращих спортсмени з кожної групи проходили до півфіналу, а отже гарантували собі мінімум “бронзу” Європейських ігор.

Першими групову стадію закінчили Катерина Крива та Анжеліка Терлюга. Крива за підсумками трьох сутичок здобула лише одну перемогу і посіла підсумкове третє місце. А ось Терлюга стала переможницею своєї групи – дві перемоги та одна нічия.

Перемога у групі дозволила Терлюзі вийти до півфіналу Європейських ігор з карате. Першою суперницею української каратистки стане представниця Люксембургу Дженіфер Варлінг, з якою зустрічалася на Всесвітніх іграх-2022 та перемогла 4:1.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім Терлюги та Варлінг, до півфіналу також пройшли чемпіонка Європи-2017 Туба Якан з Туреччини, а також Івет Горанова – чинна олімпійська чемпіонка.

Розклад плей-оф з карате

  • Четвер, 22 червня, 17:50. Анжеліка Терлюга – Дженніфер Варлінг
  • Четвер, 22 червня, 18:00. Туба Якан – Івет Горанова
  • Четвер, 22 червня, 19:50. Фінал

Хто така Анжеліка Терлюга

  • Анжеліка Терлюга – 31-річна українська каратистка, яка виступає у категорії до 55 кілограмів. Є лідеркою світового рейтингу.
  • У 2020 році Анжеліка Терлюга стала віцечемпіонкою Олімпіади, під час дебюту карате на Іграх в Токіо. На Всесвітніх іграх 2022 року у Бірмінгемі Анжеліка виборола “золото” у своїй ваговій категорії.
  • Терлюга – 3-разова чемпіонка Європи з карате у вазі 55 кг. Зокрема, вона здобувала “золото” на двох останніх Євро.


Джерело: Суспільне мовлення України