Суспільне мовлення

“Граємо з Моцартом”: у Львівському органному залі вперше підготували дитячий концерт

Львівський органний зал вперше підготував концертну програму для дітей. Сьогодні, 13 травня, малечу запрошують на інтерактивний концерт “Граємо з Моцартом”. Діти зможуть не лише познайомитися з творами світової класики, а й самі спробують грати на музичних інструментах.

У Львівському органному залі підготували перший інтерактивний концерт для дітей. Він розрахований на вік 6-9 років. Діти познайомляться з творами світової класики, говорить органістка Ольга Стрілецька.

“Це будуть відомі зразки класичної музики, наприклад, уривки з сонати, дуже відомий “Турецький марш” Вольфганга Амадея Моцарта. “Пер Гюнт” Едварда Гріга, “Ранок” з оркестрової сюїти. Також “Вальс” Ріхарда Штрауса, “Щедрик” Леонтовича”, — каже органістка Ольга Стрілецька.

Органістка Львівського органного залу Ольга стрілецька. Фото: Суспільне Львів

Під час концерту “Граємо з Моцартом” дітям також роздадуть музичні інструменти, щоб вони стали учасниками дійства, розповідає солістка Світлана Позднишева.

“Інструменти будуть такі, якими дітям зручно буде працювати, легко. Це буде: шейкери, клавесини, це кастаньєти, маракаси, трикутнички, пташки. Інструменти різні, щоб було різне звучання. Ми будемо показувати дітям, як можна взаємодіяти з музикою. Будемо виконувати якісь фрагменти відомих творів, а вони нам будуть допомагати звуками або в певному ритмі це робити, певними групами”, — говорить солістка органного залу Світлана Позднишева.

"Граємо з Моцартом": у Львівському органному залі вперше підготували дитячий концерт

Органістка Ольга Стрілецька разом із солісткою органного залу Світланою Позднишевою. Фото: Суспільне Львів

Кожна дитина зможе не лише пограти на музичному інструменті, й потанцювати, адже програма інтерактивна, розповідає співдиректор Органного залу Тарас Демко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Це інтерактивний проєкт, який передбачає, що діти постійно в русі. Вони роблять певні музичні вправи разом із куратором проєкту, ведучим. До речі, ведучий є музикантом із Луганської філармонії. Діти зможуть послухати найбільший інструмент в нашій країні, дуже потужний звук”, — говорить співдиректор органного залу Тарас Демко.


Джерело: Суспільне мовлення України