Суспільне мовлення

Виправдовували дії РФ та пропагували війну: на Львівщині судитимуть двох чоловіків

На Львівщині судитимуть двох чоловіків, які виправдовували злочини РФ та пропагували війну. Відповідні дописи вони поширювали у заборонених в Україні соцмережах. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що львів’янин у забороненій соцмережі “Вконтакте” поширював публікації антиукраїнського характеру.

“Зокрема, обвинувачений поширював матеріали, в яких заперечувалась збройна агресія Російської Федерації проти України, розпочата у 2014 році”, — йдеться у повідомленні.

Подібні дописи також поширював житель області. Він з квітня 2021 року на власній сторінці у забороненій соцмережі “Однокласники” публікував матеріали, у яких містяться заклики до розв’язування воєнного конфлікту РФ з Україною.

“З початку повномасштабного вторгнення, чоловік продовжував розповсюджувати дописи із пропагандою війни”, — повідомили у прокуратурі.

Прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно львів’янина за фактом поширення матеріалів, в яких міститься заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). А також мешканця одного із міст Львівщини за фактом пропаганди війни (ст. 436 КК України).

Читайте також

13 років позбавлення волі: у Львові засудили ще 4 бойовиків “ЛНР”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині судитимуть кулеметника так званої “народної міліції ЛНР”, який потрапив у полон


Джерело: Суспільне мовлення України