Суспільне мовлення

Заховався у багажнику: у ПП “Шегині” затримали 23-річного ухилянта

У пункті пропуску “Шегині” затримали мешканця Тернопільщини, який намагався виїхати за кордон у багажнику мікроавтобуса. За це чоловік заплатив водієві 5 тисяч доларів. Про це повідомили на Facebook-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Як повідомляють прикордонники, вночі, 28 квітня, у пункт пропуску “Шегині” приїхав мікроавтобус, який прямував до Польщі. Коли “Мерседес” заїхав для проходження контролю, працівники порахували кількість людей, які слідували за кордон. Відмітку про це внесли у контрольний талон. Проте на паспортний контроль прийшло на одну людину менше.

Працівники Держприкордонслужби знайшли 23-річного чоловіка у багажному відділенні. Чоловік причаївся за сидіннями та не надав документи для перевірки. Прикордонники встановили, що місце у багажнику для нелегального виїзду за кордон водій мікроавтобуса продав за 5 тисяч доларів.

За спробу незаконно виїхати з України мешканця Тернопільщини притягнули до адміністративної відповідальності. Натомість дії перевізника мають ознаки 332 статті ККУ. За незаконне переправлення осіб через держкордон передбачене позбавлення волі.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Намагався ввезти в Україну незаконно: львівські прикордонники вилучили у водія 500 кг одягу та взуття


Джерело: Суспільне мовлення України