Суспільне мовлення

На Львівщині звільнили митників, які пропустили вантажівку з незадекларованою технікою

Двох посадовців митного поста “Угринів” звільнили з Держмитслужби після того, як вони оформили вантажівку, завантажену новою технікою, як порожню. Третього митника відсторонили від роботи на час розслідування. Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської митниці.

У суботу, 22 квітня, на митному посту “Угринів” митники оформили вантажівку з понад 5 тисячами одиниць нової техніки “Apple” та інших відомих марок як порожню. Після завершення процедур вантажівка з незадекларованою технікою рушила далі територією України.

“Не проїхавши і 40 метрів, зазначену автівку зупинила мобільна група у складі співробітників Служби безпеки України у взаємодії з підрозділом внутрішньої безпеки Держмитслужби. За наявною оперативною інформацією, ця автівка насправді була завантажена новою технікою”, — йдеться у повідомленні.

Працівники митниці здійснили повторний огляд вантажівки і знайшли телефони, ноутбуки, планшети, годинники, навушники “Apple” та інших марок у кількості 5741 одиниця.

За фактом переміщення товарів через кордон поза митним контролем посадовці склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 482 Митного кодексу України.

Наразі двох митників поста “Угринів” звільнили з лав Держмитслужби. Щодо третього порушили дисциплінарне провадження з відстороненням від виконання посадових обовʼязків на час розслідування.

Речниця Служби безпеки України у Львівській області Роксолана Яворська розповіла Суспільному, що детальнішу інформацію про інцидент та бачення ситуації спецслужбою нададуть завтра, 27 квітня.

Читайте також

Суд зобов’язав Львівську ОВА надати прізвища ухилянтів, які скористалися системою “Шлях”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині знайшли підпільний склад із товарами з ознаками гуманітарної допомоги: триває слідство


Джерело: Суспільне мовлення України