Суспільне мовлення

“Веснянки перемоги”. Львівський театр “Воскресіння” готує виставу спільно з дітьми-переселенцями

Львівський театр “Воскресіння” готує виставу разом із дітьми-переселенцями. Як повідомила керівниця театру Ксенія Федоришина, постановка називатиметься “Веснянки перемоги”. Участь у виставі візьмуть діти віком від 9 до 15 років.

У театрі вже розпочали репетиції. Пробує себе у ролі акторки 9-річна Зарина Тирець. До Львова дівчинка приїхала із Запоріжжя. Каже, що до цього акторського досвіду не мала.

Зарина Тирець. Суспільне Львів

“Цікаво. Ми вже вчили інструменти, ми вже щось різне з ними робили. З Аллою ми більше про емоції, про радість, про сум вчили, більше про емоційне, а з Юрою то отим всім цирковим”, — каже Зарина Тирець.

Актори театру ще до першої репетиції вистави вчили дітей акторській майстерності.

“Мої тренажі, які я проводив, були в форматі вулично-циркового мистецтва. І дітям було дуже цікаво спробувати пожонглювати, випробувати різні реквізити, відчути баланс, відчути своє тіло. Ми все це поєднували, тому що в театрі немає окремо циркового, окремо музики, чогось іншого. Є все разом. І це таке колективне мистецтво”, — каже актор театру Юрій Пилипчук.

"Веснянки перемоги". Львівський театр "Воскресіння" готує виставу спільно з дітьми-переселенцями

Львівський театр “Воскресіння” готує виставу спільно з дітьми-переселенцями. Суспільне Львів

Проєкт став частиною театральної терапії для дітей-переселенців. Аби поставити виставу та провести сценічні майстер-класи, у театрі виграли гранд. Виставу, яку готують разом із дітьми-переселенцями за підсумками проєкту, назвали “Веснянки перемоги”.

"Веснянки перемоги". Львівський театр "Воскресіння" готує виставу спільно з дітьми-переселенцями

Львівський театр “Воскресіння” готує виставу спільно з дітьми-переселенцями. Суспільне Львів

“Всі ми зараз чекаємо перемогу. І з цим все пов’язано. У нашому проєкті основною метою, звичайно, було ознайомити дітей із різними акторськими практиками, але водночас, ознайомити їх з українськими традиціями, культурою. Веснянки ж це світле свято весни. І оскільки ми маємо неабиякий досвід і у сфері фізик-театру, як тілом, діями, зробити якийсь заклик, якусь тему показати, і в такому жанрі буде сформована ця вистава”, — каже координаторка театрального проєкту Ксенія Федоришин.

Прем’єру вистави “Веснянки перемоги” у театрі “Воскресіння” запланували на кінець травня.

Читайте також

Австралійський волонтер допомагає облаштовувати прихисток для переселенців у Львові

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Допомогти цим людям — мені за честь”: медбрат зі США волонтерить у львівській лікарні


Джерело: Суспільне мовлення України