Суспільне мовлення

У львівській лікарні охрестили підлітка з Бахмута, якого врятували після вибуху міни

У львівській дитячій лікарні врятували підлітка з Бахмута. До останнього вони з мамою не виїжджали з міста, допоки хлопець не отримав численні поранення через вибух міни. Один з осколків застряг біля серця. Львівські хірурги зробили йому декілька операцій. А сам пацієнт та його мама вирішили після цього охреститися.

Шістнадцятирічний Микита Брозгаль з Бахмута. Два місяці тому на вулиці його рідного міста вибухнула міна, коли хлопець перебував неподалік.

Хрещення Микити Брозгаля. Суспільне Львів

“Ми з племінником і братом вийшли по воду. Ближче до 11 години вже стався сильний вибух. Я лежав на землі, очі відкрив, пам’ятаю, що пилюки багато, порохом пахло сильно. Потім до племінника повернувся, він вже ніякий був. Потім виповз на вулицю. А далі вже впав і не міг іти”, — розповідає про той день Микита Брозгаль.

Племінник хлопця загинув. А сам Микита отримав шість поранень. Він розповідає, що врятували його перехожі, які й доставили до лікарні. А вже звідти Микиту евакуювали до Львова на лікування у дитячу лікарню святого Миколая. За словами хірурга Олександра Калінчука, у хлопця були важкі травми.

“Мінно-вибуховий уламок розтрощив йому ребра, розтрощив лопатку, розтрощив верхню долю лівої легені. І застряг в дуже небезпечній ділянці. Ми діставали уламки з м’яких тканин стегна і спини, тобто, це було багатоуламкове”, — каже завідувач дитячого хірургічного відділення лікарні Святого Миколая Олександр Калінчук.

У львівській лікарні охрестили підлітка з Бахмута, якого врятували після вибуху міни

Микита з Мамою. Суспільне Львів

Зараз Микита проходить реабілітацію. У Львові він разом з мамою. Жінка розповідає, що довго вагалися, чи виїжджати з міста, попри бої.

“Збиралися, думали, поїдемо. Але якось не виходило. Машини не було. А от як з ним сталося – донька приїхала моя з сином, нас забрали, в чому ми були, і виїхали. Нас лякали тим, що ті, хто виїде за кордон, то їх згодом взагалі не пустять в Україну. Ходили в нас такі розмови там”, — каже мати хлопця Тетяна Брозгаль.

Допоки лікування Микити не завершилося, вони з мамою вирішили охреститися. Таїнство провели у лікарняній каплиці. А хрещеними батьками матері й сина стали медики дитячої лікарні.

У львівській лікарні охрестили підлітка з Бахмута, якого врятували після вибуху міни

Микита з хрещеними батьками. Суспільне Львів

Микита зізнається, що в майбутньому мріє повернутися у Бахмут.

“Я хочу додому до себе. Хочу, щоб відбудували місто і хочу додому. Навіть ні в яку Америку не хочу”, — каже хлопець.

Читайте також

Одружились у лікарні. Історія 22-річного військового, який втратив руку на війні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Треба жити далі”: історія українського воїна Михайла Юрчука, якому встановили біонічний протез


Джерело: Суспільне мовлення України