Україна і світ

Через заплановані ремонтні роботи дефіцит електроенергії може повернутись – ДТЕК

Заплановані ремонтні роботи на певних блоках атомної та теплової генерації, а також завершення паводку можуть призвести до повернення дефіциту електроенергії.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері телемарафону.

– Ситуація в енергосистемі покращилася через низку факторів, але її не можна назвати стабільною, тому що вже через деякий час у нас заплановано регламентні роботи на деяких блоках атомної та теплової генерації, закінчиться паводок, тому ситуація змінюватиметься, і можливо, знову виникатиме дефіцит ресурсу, – сказав він.

За його словами, факторами відсутності дефіциту електроенергії, що фіксується останні чотири дні, є потепління, збільшення виробництва відновлювальної енергетики, запуск блоків атомної та відновлення блоків теплової генерації, паводок, а також імпорт електроенергії з ЄС.

Зараз дивляться

– У результаті у нас збалансованість в енергосистемі. Така ситуація триватиме, доки буде комбінація цих компонентів. Чи є ситуація стабільною? Ні. Треба працювати далі для того, щоб її покращувати, – додав виконавчий директор ДТЕК.

Він нагадав, що 75% теплової генерації пошкоджено або зруйновано ворожими обстрілами, і над їх відновленням триває робота.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: телемарафон

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-15 16:56:05