Суспільне мовлення

На Львівщині діють аварійні відключення електроенергії

На Львівщині діють аварійні відключення світла. Про це повідомили у “Львівобленерго” о 9:11, 27 січня. Аварійні відключення електроенергії застосували через перевищення ліміту споживання.

За словами речниці “Львівобленерго” Галини Петрушки, аварійні відключення застосовують щодо чверті споживачів у області. Відключають не лише населення.

“Це стосується певних підстанцій, які ми відключаємо швидко, і можемо зняти велике навантаження за певний період. Ці інструкції були раніше, вони є законні”, — розповіла Галина Петрушка.

Як повідомили у “Львівобленерго” о 9 годині ранку, для області виділили таку кількість потужностей, яка покриває орієнтовно половину потреб.

“У п’ятницю (27 січня) НЕК “Укренерго” встановило ліміт споживання для Львівщини на кожну годину доби окремо, від 445 мегават мінімально вночі до 532 мегават максимально вдень. У зв’язку з цим на Львівщині продовжує діяти графік погодинних відключень, крім помаранчевих у вимкненнях будуть задіяні білі клітинки графіку (“Можливі відключення”)”, — повідомили у “Львівобленерго”.

Як застосовують аварійні відключення

“В аварійні відімкнення входить 25% населення, в погодинні — 75% населення. Виходить так, що ці люди, які увійшли у список аварійних відключень, вони у ситуації, коли вимикають по погодинних графіках, а коли диспетчер оголошує аварійні відключення — ми змушені їм знову вимикати світло, але вже за аварійними відключеннями. Це тільки чверть споживачів”, — пояснила речниця “Львівобленерго” Галина Петрушка.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Створює графіки відключень світла: інтерв’ю з начальницею оперативно-диспетчерської служби “Львівобленерго”


Джерело: Суспільне мовлення України