Україна і світ

Сигнал для Ірану: США та Ізраїль розпочали широкомасштабні навчання із застосуванням HIMARS

Центральне командування США (CENTCOM) та Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочали навчання Juniper Oak 23.2, які відбуватимуться в Ізраїлі та східній частині Середземного моря.

Про це йдеться у повідомленні Центрального командування США.

Навчання мають на меті зміцнити колективну американо-ізраїльську готовність і покращити оперативну сумісність обох сил, тим самим сприяючи регіональній стабільності. Такі навчання, як Juniper Oak, показують, що оперативна сумісність та інтеграція забезпечують покращену безпеку в регіоні.

«Відповідно до стратегічного підходу Центрального командування США «Люди, партнери та інновації» ми прагнемо зміцнювати відносини між військовими в усьому регіоні. Juniper Oak — це об’єднані спільні навчання, які покращують нашу оперативну сумісність на суші, у повітрі, на морі, у космосі та в кіберпросторі з нашими партнерами, покращують нашу здатність реагувати на непередбачені ситуації та підкреслюють нашу відданість Середньому Схід», — сказав генерал Майкл Курілла, командувач CENTCOM.

Ці навчання включатимуть масштабну бойову стрільбу за участю понад 140 літаків, включаючи B52, F35, F15, F16, FA-18, AC-130, AH64, 12 військово-морських кораблів, високомобільні артилерійські ракетні системи та реактивні системи залпового вогню.

Згідно з повідомленням ЦАХАЛу, ракетні кораблі та підводний човен ВМС проведуть спільні військово-морські навчання з авіаносцем США.

Під час маневру повітряні, військово-морські та сухопутні сили Ізраїлю та США будуть вести вогонь по цілях, які імітують морську загрозу.

Ізраїльські та американські ВПС відпрацюють різні сценарії за участю багатьох бойових літаків, транспортних літаків, безпілотників, літаків-розвідників і американських важких бомбардувальників, а також скинуть бойові бомби на південь країни. Крім того, у навчаннях візьмуть участь ізраїльські танкери Ram і літаки-заправники ЦАХАЛу — американські важкі танкери KC46, які заправлятимуть як винищувачі, так і бомбардувальники.

Сухопутні війська проведуть спільні навчання, які включають маневрування та стрільби десятків ракет, зокрема з американської системи HIMARS та ізраїльських платформ дальньої дії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Такі навчання, які CENTCOM регулярно проводить разом з нашими партнерами, розвивають оперативну сумісність між військовими силами, збільшують військовий потенціал і важливі для безпеки та стабільності в регіоні. Уроки, отримані під час цих навчань, можна використовувати для наших партнерів у всьому регіоні», — резюмував Майкл Курілла.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-24 11:02:42