Україна і світ

Координаційний штаб: «полонений» чи «зниклий безвісти» — усі залучені до процесу обміну

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами захисників окремої танкової бригади, яким представники Штабу дали роз’яснення щодо надання статусу «полонений» і подання на обмін. Якщо військовослужбовець зник безвісти і немає офіційних підтверджень щодо його полону чи загибелі, все одно є ймовірність, що він перебуває у полоні. Частина тих, хто повернувся з російського полону, були обліковані як зниклі безвісти.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У будь-якому разі, незалежно від статусу військовослужбовців — «полон», «імовірно полон» чи «зниклий безвісти» — усі вони залучені до процесу обміну.

Також представник Штабу пояснив, як відбувається пошук тіл загиблих військовослужбовців. Він зауважив, що на тих територіях, де поки тривають бойові дії, пошукові роботи не відбуваються. Відповідні заходи стають можливими лише після деокупації. Це пов’язано, зокрема, з питаннями безпеки для груп, які займаються пошуком.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник юридичного відділу Координаційного штабу надав консультації родичам військовослужбовців з питань комунікації та отримання інформації від військових частин.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-06 13:49:14