Україна і світ

Український Освітній Хаб відкрито в Японії – що відомо

У Японії відкрився Український Освітній Хаб.

Він став двадцять третім у мережі Українських Освітніх Хабів, які працюють з початку війни як в Україні, так і в інших країнах світу.

Організаторами хабу є Міністерство освіти та науки України, Український інститут розвитку освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Зараз дивляться

Відкриття відбулось після успішного запуску в країнах ЄС та Великій Британії у партнерстві з найбільшою українською громадською організацією у Японії – Асоціацією японсько-української дружби НПО Краяни.

Український Освітній Хаб у Японії: що відомо

В Українському Освітньому Хабі постійно проводитимуться тренінги, майстер-класи, вебінари та інші корисні та цікаві заходи для понад 2 тис. українців, які вимушено переїхали до Японії після початку війни.

Заходи відбуватимуться онлайн та офлайн.

Для українців уже надано доступ до:

В Асоціації японсько-української дружби НПО Краяни, у партнерстві з якою було відкрито хаб, сподіваються, що Український Освітній Хаб допоможе їм впоратись з останніми викликами та проблемами.

– Наша організація 14 років тому створила в Токіо українську школу Джерельце, де діти можуть вивчати українську мову, традиції та культуру, спілкуватися рідною мовою, зберігати свою ідентичність. Сподіваємось, що Український Освітній Хаб допоможе нам залучити до навчання ще більше українців з усієї Японії, – говорить голова Ради директорів НПО Краяни Наталія Ковальова.

Міносвіти – про Український Освітній Хаб у Японії

У Міністерстві освіти і науки України наголошують: ініціювали створення мережі Українських Освітніх Хабів, щоб реалізувати стратегічне завдання – зберегти людський капітал нашої держави.

Місія Українських Освітніх Хабів – підтримувати українців, які виїхали за кордон, зберігати їхні зв’язки з рідною країною та допомагати адаптуватися на новому місці.

– Завдяки роботі хабів в українських дітей є можливість надолужувати освітні втрати й продовжувати здобувати освіту за українською державною програмою в школах-партнерах, – зазначає заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Крім того, додає Андрій Сташків, на базі хабів жінки можуть опанувати компетентності, які потрібні на ринку праці, щоб фінансово забезпечувати себе та своїх дітей.

Посол України в Японії – про Український Освітній Хаб

Надзвичайний і повноважний посол України в Японії Сергій Корсунський зазначає: підтримка та розвиток освітніх програм сьогодні, як ніколи, є важливою не лише для української громади Японії, але також для евакуйованих українців, які змушені були покинути свої домівки через російську агресію.

– Посольство України в Японії бажає проєкту успішного старту й готове надавати всебічну підтримку задля майбутнього наших дітей, – зауважив Сергій Корсунський.

Мережа Українських Освітніх Хабів – про подальші плани

За словами координаторки мережі Українських Освітніх Хабів, виконавчої директорки Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марії Богуслав, відкривати Українські Освітні Хаби (Цифрові Освітні Центри, DLC) в усіх країнах, де наразі масово перебувають українські діти, – це мета представників мережі.

Цьогоріч представники прагнуть розширити мережу Українських Освітніх Хабів ще на двох континентах, відкривши хаби у США та Австралії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 15:07:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин