Україна і світ

Відомі нові санкції США проти Росії та осіб

У середу США запровадили нові санкції щодо сотень фірм та осіб, пов’язаних із російською програмою розроблення зброї, більше ніж десятка китайських фірм, звинувачених у тому, що вони допомагають Росії знайти обхідні шляхи для санкцій, та осіб, пов’язаних зі смертю російського дисидента Олексія Навального.

Санкційний список 1 травня було опубліковано на сайті Міністерства фінансів США.

США ввели нові санкції проти РФ

Санкції, введені Казначейством і Держдепартаментом, спрямовані на військово-промислову базу Росії, програми зі створення хімічної зброї, а також на людей і фірми в третіх країнах, які допомагають Росії купувати компоненти зброї.

Зараз дивляться

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що ці заходи “ще більше порушать і підірвуть військові зусилля Росії, оскільки будуть спрямовані проти її військово-промислової бази та мереж ухилення, які допомагають її забезпечувати”, пише ABC News.

До оголошених у середу санкцій внесено імпортерів бавовняної целюлози та нітроцелюлози, що використовуються для виробництва пороху, ракетного палива та інших вибухових речовин. Також до списку потрапили російські державні структури та особи, пов’язані з російськими програмами зі створення хімічної та біологічної зброї, і фірми, що мають відношення до російських проєктів з будівництва газових родовищ.

Групу з 16 об’єктів у Китаї та Гонконзі, більшість з яких пов’язані з обхідними шляхами російських закупівель, також включено в останнє оголошення про санкції.

Також до списку потрапили фірми в таких країнах, як Китай, Азербайджан, Бельгія, Словаччина, Туреччина та Об’єднані Арабські Емірати. Вони, на думку США, сприяють Росії в придбанні технологій і обладнання за кордоном. Санкції спрямовані на те, щоб позбавити їх можливості користуватися фінансовою системою США і заборонити американським громадянам мати з ними справу.

Єллен додала, що завдяки санкціям і додатковому фінансуванню “наша підтримка України і невпинна протидія військовому потенціалу Росії дають Україні критично важливу перевагу на полі бою”.

Нагадаємо, санкції було запроваджено після того, як Сенат Конгресу США остаточно схвалив закон, що забороняє імпорт російського урану, що посилює зусилля США щодо зриву війни Росії проти України. Очікується, що президент Джо Байден підпише законопроєкт.

За даними Управління енергетичної інформації США, близько 12% урану, використовуваного для виробництва електроенергії на американських атомних електростанціях, імпортується з Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-01 21:34:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин