Україна і світ

у Yasno та Укренерго назвали час обмежень

Завтра, 18 квітня, у всіх областях України можливі обмеження енергопостачання через зміни погодних умов та ракетні атаки РФ по українських енергооб’єктах, які були завдані раніше.

Про це ввечері 17 квітня повідомили в Національній енергетичній компанії Укренерго.

Загроза дефіциту електроенергії в мережі 18 квітня

Так, диспетчерський центр Укренерго повідомив, що завтра, 18 квітня, з 8:00 до 22:00 “може виникнути необхідність застосувати контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів”, тобто застосувати графіки обмеження потужності.

Зараз дивляться

– Вони будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України. Обсяг обмежень незначний. Обмеження не будуть застосовані для об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу, – повідомили в Укренерго.

В енергетичній компанії пояснюють, що необхідність обмеження енергопостачання є наслідком російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції.

Крім того, через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії, що призвело до дефіциту потужностей в енергосистемі.

– Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії, – додали в компанії.

Графіки електроенергії 18 квітня: попередження від Yasno

Своєю чергою генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у своєму дописі на Facebook розмістив аналогічне повідомлення із застереженням щодо споживачів енергії.

– Не думав, що так швидко прийдеться писати цей пост. Але різке похолодання по Україні змушує. Є високий ризик, що завтра нам всім може не вистачити генерації + імпорту. Тому, щоб не дійти до обмежень, пропоную всім (як населенню, так і бізнесу) економно користуватися світлом з 19 до 22, а прання і пилососіння перенести на інші години, – написав він.

Коваленко, звертаючись до споживачів електроенергії, назвав такий захід “невеличким тестом нашої командної роботи”, щоб не допустити 18 квітня обмеження поставок електроенергії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 23:06:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин