Україна і світ

Торт Естерхазі: рецепт класичний покроково

Відомий торт австрійської та угорської кухні отримав свою назву на честь дипломата князя Пала Антала Естерхазі. Хоча оригінальний рецепт невідомий, існує багато варіацій цього рецепту.

Незмінними залишаються лише ніжний вершковий смак та чорно-біла павутинка, що прикрашає його верх. Як приготувати торт Естерхазі вдома і які потрібні продукти – у матеріалі Факти ICTV.

Торт Естерхазі: рецепт з волоськими горіхами

Класичний рецепт торта Естерхазі передбачає доволі дорогі інгредієнти – мигдальне борошно та мигдальні горіхи, однак їх можна замінити волоськими.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 220 г мигдального борошна
  • 200 г цукру
  • 6 яєчних білків
  • 200 г горіхів (мигдаль або волоський)
  • 50 г вершкового масла
  • дрібка солі

Для крему:

  • 250 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г нуги або вареного згущеного молока
  • 70 г цукрової пудри
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 яєчних жовтки
  • сіль

Для глазурі:

  • 200 г білого шоколаду
  • 100 г абрикосового джему
  • 50 г темного шоколаду
  • 40 мл жирних вершків (33-35%)

Для прикрашання:

  • 30 г мигдальних пелюстків

Приготування:

Рецепт торта Естерхазі в домашніх умовах. Щоб все вийшло як слід, дотримуйтесь певних технологічних нюансів.

  1. Приготуйте коржі, збивши цукор, сіль та білки до щільної піни. Додайте мигдальне борошно, горіхи та перемішайте. Розподіліть масу на 4 коржі діаметром 17-18 см на підготовлені дека та випікайте їх протягом 20 хв за температури 160°C.
  2. Приготуйте крем, збивши жовтки, кукурудзяний крохмаль, цукрову пудру, ванільний екстракт і сіль. Додайте масу у гаряче молоко і варіть до загустіння.
  3. Збийте варене згущене молоко з вершковим маслом, потім додайте охолоджений крем і перемішайте, щоб утворилась однорідна маса.
  4. Просочіть кожний корж кремом, на останній шар викладіть абрикосовий джем.
  5. Розтопіть білий шоколад з вершками, перемішайте і залийте торт зверху. Темним шоколадом намалюйте кола по спіралі, а потім зубочисткою проведіть по шоколадних смужках.
  6. Прикрасьте боки торта мигдальними пелюстками та поставте у холодильник на кілька годин.
  7. Торт Естерхазі готовий. Насолоджуйтеся самі та пригощайте смаколиком близьких та друзів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 21:20:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин