Україна і світ

Українські пілоти готуються до керування винищувачами F-16 у Данії

НАТО показало відео з тренувань українських пілотів-винищувачів на F-16, яке відбувається на авіабазі ВПС в Данії.

Кадри тренування опубліковані на офіційній сторінці НАТО в ютубі.

Навчання та тренування, окрім самих пілотів, проходить й технічний персонал, який буде обслуговувати літаки на аеродромах та здійснювати їх підготовку до вильотів.

Пілот з України на позивний Moonfish, який наразі відточує свої навички на F-16, поділився своїми враженнями щодо цих літаків та оцінив їх льотні можливості. За його словами, літак має чудову керованість та потужний двигун, що дає можливість здійснювати швидкі маневри.

Як повідомляла АрміяInform, у Повітряних Силах Збройних Сил України розповіли про три етапи підготовки українських пілотів для польотів на винищувачах F-16 у межах авіаційної коаліції. Також у Повітряних Силах ЗСУ розповіли, навіщо Україні несправні F-16.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що Військово-повітряні сили Нідерландів передали ще три винищувачі F-16 для Європейського центру підготовки пілотів в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти. Один з літаків особисто пілотував командувач ВПС Нідерландів генерал-лейтенант Андре Штейр, разом з ним у кабіні прилетіла міністр оборони Кайса Оллонгрен.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-01 17:55:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин