Україна і світ

З’явився детальний план руху росіян на Київ 24 лютого – NYT

З’явився детальний план руху армії Російської Федерації на Київ, наданий Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України газеті The New York Times.

Згідно з документом, першою колоною до Києва вирушали бійці російського ОМОН та СОБР. За словами військового РФ, який дислокувався в Білорусі, він дізнався про початок війни всього за годину до того, як його підрозділ розпочав марш.

Єфрейтор Микита Чибрін, 27-річний солдат мотострілецької бригади, сказав, що 23 лютого він зі своїм підрозділом був у таборі на святкуванні свята захисника Вітчизни, закушуючи подарованими цукерками, коли підійшов їхній командир.

Російське командування віддало наказ прямувати за транспортним засобом попереду та доїхати до Києва протягом 18 годин, заявив він. Солдати РФ більше не отримали жодних пояснень.

Перші машини в його колоні мали вийти з Білорусі та прибути на околиці Києва орієнтовно о 14:55, навіть швидше, ніж сказали російському бійцю. Проте колона одразу загрузла, лише на перетин кордону з Україною довелося витратити понад добу.

screenshot 46

Фото: ГУР

Згодом ситуація стала ще гіршою, оскільки бортовий журнал фіксував затримки, атаки українських захисників, сотні поранених та загиблих солдатів та знищених машин ворога.

screenshot 47

Фото: ГУР

Накази для однієї з частини танкового полку РФ передбачали можливий опір з боку Збройних сил України. У РФ запланували майже безперешкодний 24-годинний ривок від кордону України з РФ до точки біля річки Дніпро, яка становить близько 402 км.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За планом командування РФ, підрозділ мав окопатися приблизно за дві години їзди до Києва та блокувати ЗСУ, які просуватимуться з Півдня та Сходу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-18 00:02:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин