Україна і світ

ЗСУ отримали великогабаритні вантажівки для транспортування боєприпасів

У Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні волонтерські організації передали військовослужбовцям партію великогабаритних вантажівок. Ці машини призначенні для посилення ефективності в питаннях транспортування боєприпасів, озброєння та військової техніки, яку постачають Україні західні партнери. 

Техніка була передана військовим на чолі з начальником Центрального управління забезпечення військової техніки Озброєння Командування Сил логістики Збройних Сил України Андрієм Бурʼяном.

Такі вантажівки вкрай необхідні ЗСУ для виконання бойових завдань. Найголовніша функція цих автомобілів це перевезення військової техніки, озброєння та боєприпасів. Тому наявність цих авто пришвидшить та покращить роботу наших військових на фронті, розповідає заступник командира підполковник Віталій Палійчук.

У рамках ініціативи 6 одиниць вантажної техніки виробництва MAN SEА, Volvo Group, Scania та DAMM направлять до однієї з військових частин ЗС України. Перші 4 вантажівки благодійники передали безпосередньо на заході, а ще дві їдуть до України. Водночас одна із цих вантажівок тимчасово поїде на Херсонщину з гуманітарною допомогою. 

Довідково. Акція стала результатом спільної взаємодії Біржі Благодійності «ДоброДій», Благодійного фонду «Сучасна Україна», волонтерської групи FRONT-ART та представників соціально відповідального українського бізнесу (ConcordBank). Фінансове забезпечення ініціативи Біржа Благодійності «ДоброДій», операційні процеси закупівлі Фонд «Сучасна Україна», додаткова технічна підготовка вантажівок Front-Art.

Ми завжди намагаємося підбирати такі ініціативи та проєкти, які матимуть довгостроковий результат та системне вирішення питання. А передача вантажівок для Збройних Сил України це якраз вирішення системного питання логістики, постачання важливих боєприпасів, товарів першої необхідності для наших військових, каже голова правління Біржі Благодійності «ДоброДій» Лоліта Кузіна.

foto 2 1
foto 3
foto 4 1

Митці волонтерської організації Front-Art перефарбували автівки та зробили їх більш зручними для використання в бойових умовах.

Витримка, впевненість та мужність наших захисників на передовій це справжнє мистецтво. Воно полягає у вираженні власної позиції, захисті рідного народу, його історії, самобутності. Тому, підтримуючи подібні ініціативи, ми даємо шанс нашим «митцям фронту» не відволікатись на питання буденного забезпечення і зосереджуватись на більш глобальних викликах та стратегії захисту країни, зазначає засновник волонтерської групи Front-Art Ігор Абрамович.

foto 5 1

Загалом вся техніка була придбана і доставлена до України з Норвегії, Німеччини та Польщі. Загальна вартість всієї переданої військовим техніки становить понад 8,5 млн грн. 

На цьому благодійники не зупиняються і в майбутньому планують організувати ще декілька таких передач.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото та відео Віктора Дехтяра

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-07 16:48:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин