Україна і світ

Зраду геть: Резніков повідомив, коли бойові підрозділи ЗСУ отримають зимову форму

Бойові підрозділи Збройних сил України отримають комплекти зимової форми до 15 жовтня.

Про це повідомив в одному з інтерв’ю міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, зимова військова форма уже знаходиться на складах. Йдеться про 200 тис. одиниць повноцінного комплекту. Тепер її потрібно доставити у всі бойові підрозділи, які отримуватимуть цю форму у першу чергу. І це на додачу до спальних мішків, наметів, ТЕНів та іншого.

Крім того, військовослужбовцям уже доставляють термобілизну та флісові куртки.

Резніков уточнив, що Міністерство оборони замовляло зимову форму ще влітку цього року, щоб з 15 жовтня, коли розпочинається опалювальний сезон, військові були належним чином одягнуті.

– На сьогодні офіційно за всіма стандартами 15 жовтня розпочинається зимовий період. Зрозуміло, що похолоднішати може раніше. Тому я сказав, що якщо ми не встигаємо завезти зимові куртки, то щонайменше головне – термобілизна та флісові куртки. Це вже якось вирішує завдання перехідного періоду, – зазначив він.

У питанні зимової форми для військових Міноборони вирішило максимально орієнтуватися на українського виробника. Тому, було укладено 23% договорів з іноземними партнерами та 77% з виробниками в Україні.

Допомогу нададуть і західні країни-партнери, зокрема Велика Британія та Іспанія. Такі домовленості були досягнуті під час останньої зустрічі міністрів оборони у форматі Рамштайн.

– Розуміючи, що це війна, частина одягу рветься, я звернувся до партнерів на Рамштайні, і сьогодні є підтвердження від британських та іспанських партнерів. Це вже міжнародна технічна допомога, – уточнив Резніков.

Він наголосив, що приводів для паніки в питанні забезпечення військових формою немає.

– Загалом приводів для паніки немає. Зраду геть, – заявив Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно заступниця міністра оборони Ганна Маляр запевнила, що тема забезпечення українських військовослужбовців зимовим одягом буде вирішена за кілька тижнів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 15:18:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин